Två Kockar

Lunchpatrullen tog en tur till Två Kockar, beläget i Sävedalen. Två Kockar är en kvartersrestaurang som även har hand om lunch, catering och festarrangemang.

Det var en uppsluppen stämning när lunchpatrullen, i nästan samlad tropp, tågade iväg till Två Kockar för en mättande lunch. Vädret var vackert och och solen gassade medan den mjuka och ljumma vårbrisen gjorde sig påmind. Folk har vågat ta sig utomhus utan vinterjackan och vi skymtade till och med förbi en man i jaktkläder med en hundpejl i högsta hugg – är det månne jaktsäsong förestående?

I alla fall så är det tisdagsmenyn som gäller och i denna vecka stod stekt fläsk med löksås, raggmunk och rårörda lingon på bordet. Personalen gav ett personligt intryck, beställningen gick fort och turen från beställning till matdags tog inte lång tid alls. Lokalen är rymlig men dessvärre har interiören en stark känsla av skolbamba över sig, med en ganska opersonlig och steril miljö i övrigt. Ett litet plus för en ganska trevlig utsikt i vilket fall, mest tack vare vädret.

När det kommer till kritan så är det ändå maten som står i fokus – här är jag villig att låta superlativen flöda, med en krispig och läskande stekt fläsk á la husmanskost som kompletterades otroligt väl med en saftig och spröd raggmunk. De flesta raggmunkar som undertecknad personligen stött på har varit ganska torra och tråkiga; så är icke fallet denna gången. Löksåsen existerade dock inte, istället fick vi nöja oss med ett diskret täcke med hackad salladslök. Det spelade icke desto mindre roll i vilket fall som helst så fokuset helt låg på den fantastiska fläsken i samspel med raggmunken, som gifte sig väl. Vissa av oss behövde inte ens använda lingonen som erbjöds till maten.

Priset låg på en human nivå – 89 kr för lunch med vatten inkluderat är en ganska standardnivå för lunchpriser och alltså varken bu eller bä.
Två Kockar imponerar trots det tråkiga yttre och förhoppningsvis bibehålls nivån framöver.

7/10 – Bra

0 comments