Torpabodens Thai

Efter att senaste thaibesöket bjudit på en besvikelse modell större (5/10 som droppade till 3/10!) kände trion som skulle på dagens lunchtest som ett gäng brända barn när vi äntrade Torpabodens Thai. För ovanlighetens skull är denna thairestaurangen belägen inuti ett litet butikskomplex, inknôkat längst in till vänster, med blygsam tillhörande inredning. Själva lokalens exteriör kändes lite tråkig och hade nog rent generellt behövt ett ansiktslyft, i alla fall någon form av förnyelse.

Lunchpatrullen serverades av en något blyg men trevlig personal och för dagen valde två av oss en av restaurangens specialrätter, Aharn Thaley, en risrätt med bl.a. räkor, bläckfisk, musslor, krabba och chilipasta, utöver andra starka ingredienser. Rätten räknas som en tvåa på restaurangens tregradiga skala över kryddstyrka. Den sista i gruppen, undertecknad, är en riktig sillmjölke och nöjde sig med en typisk nudelrätt, Phad Si Eio, utan någon speciell krydda och ägg, broccoli, vitkål, morot, jordnötter och dylikt. Priset för varje rätt låg på 105 kr där dryck ingick förutom för nudelrätten som istället kostade 89 kr.

Hur var maten då? Jodå, riktigt välsmakande. Torpabodens Thai har sedan innan fått epitetet ”lyxthaien” för att den ska vara påstått fräsch med många goda rätter, och det med rätta efter att lunchpatrullen gått till botten med undersökningen.

Thaimat Phad Si Eio Torpabodens Thai

De båda rätterna var otroligt saftiga och smakade riktigt fylligt med en genuin thaismak i varje tugga som stannade kvar i gommen efter att vi lunchat färdigt och sög på varsin dryck – i detta fallet två burkar Loka och ett glas kranvatten med citronsmaksättning.

En tallrik med Aharn Thaley Torpabodens Thai

Aharn Thaley Torpabodens Thai

Finns inte så mycket mer att säga än att detta besöket var riktigt väl uppskattat. Råvarorna var fina, bra service, god mat, okej stämning, exteriören och interiören behöver fixas lite, annars så var det en thaiservering av yttersta klass.

8/10 Mycket bra

0 comments