Thai House

Dagens lunch förtärdes hos Thai House som är belägen vid Järnstångsvägen 1 vid ett mindre industriområde. Detta reflekterades så smått i restaurangens klientel vid tillfället då de flesta var äldre herrar och damer i arbetskläder, med vissa inslag av yngre gäster inklusive vår lunchpatrull. Någon kö var det dock inte tal om utan lokalen – som för övrigt verkade bjuda på en hybrid mellan svensk kökslokal och amerikansk diner – kändes rymlig samtidigt som det var ett hyfsat antal gäster. Betjäningen var snabb och trevlig och på menyn stod lunchbuffé.

Ett litet minus utfärdas dock till atmosfären eftersom lokalen inte visade många tecken på att vara en thairestaurang och att restaurangen utlovade ”äkta smaker från thailändska köket”. Utvärtes verkade fasaden lite sloken – en spontan tanke var att fastigheten generellt behövde den bästa av fasadtvätt Göteborg kan erbjuda samt att de kunde fixa en fasadmålning med någon sorts oljefärg, kanske alkydoljefärg?

Eftersom det var en buffé med olika slags influenser (Idag saknades dock stekt bacon och pannkakor vilket var tråkigt) vi åt så kommer jag dela in dem i varsin kategori och bedöma dem därifrån:

Thaimat
Thai House skulle kanske göra sig bättre av att döpa om sig till China House eller liknande. Det var svårt att urskilja om det var kinamat eller thaimat, men oavsett så är det här restaurangens styrka ligger. De olika kycklingsorterna, det friterade urvalet, vårrularna och tillhörande maträtter var, om inte helt godkänt, bra. Riset var lite tafatt men mättade bra och var lagom klibbigt (synd att det var en brist på servetter), men kunde kanske kryddas mer eller avge litet mer smak.

Tacohörnan
Thai House erbjuder en beprövad buffémix i ”tacohörnan” där man får göra sina egna tortillas eller tacoskal med allsköns ingredienser och matsorter. Tillvalen var många men dessvärre lämnade köttfärsen, grönsakerna, konsistensen på bröd och skal samt såsen lite att önska. ”Det slank ner”, var den generella uppfattningen om tacoupplevelsen.

Sushi
Inte heller här hade man mycket att hämta. Valen var få (antingen crabstick, avokado, maki och lax) och sushin kändes inte särskilt fräsch eller tilltalande. Aptitretarna kändes förgjorda vilket aldrig är bra.

Efterätt
Som en liten överraskning fanns även äpplepaj med vaniljsås, en rätt som smakade helt OK – svårt att misslyckas med, men väldigt uppskattat i och med att efterätter till bufféer är något ovanligt.

Helhetsintryck
Sammanfattningsvis kändes buffén tämligen oregelbunden i sin kvalité – det bestående intrycket av en typisk bufférätt var ”meh” och det stora urvalet kändes i det stora hela ganska överflödigt, även om det är ett plus i sig att kunna erbjuda ett så brett utbud till en buffé. Alla kan i princip hitta något att äta hos Thai House. Prisvärt, men smaklökarna dansar inte så att säga.

3/10 – Dåligt

Edit: Buffén var såhär två dagar efteråt inte bara oregelbunden – den var också misstänkt dåligt tillredd eller av ganska hafsig kvalité. Två av lunchpatrullens medlemmar insjuknade i något som kan likna matförgiftning, vilket inte är särskilt kul alls. Tyvärr uppstod känslan av illamående och magoroligheter kort efter att vi hade ätit buffén, därför sänks betyget från 5 till 3.

0 comments