Sallad i Partille

mat

Idag tog vi en sväng till Allum och besökte salladsbaren Paprika.
Det initiala intrycket av restaurangen är fräscht, det ser betydligt bättre ut efter renovering än vad det gjorde innan då det inte riktigt såg ut som en restaurang.
Vi såg att de framför oss fick någon trevlig lax serverad till sig vilket ledde till att vi beställde just en citronmarinerad lax-sallad och en Baguette med havsröra av den förvirrade tjejen bakom disken.

Laxsalladen

Den var rökig och god och hela rätten kändes spontant väldigt fräsch, alla element för en lyckad sallad fanns där. Alla grönsaker var färska och knapriga och tomaten var fast och god (mjöliga tomater kan vara det värsta man kan bli utsatt för). Till salladen serverades en liten brödbit som absolut inte var något att hurra över men inte heller något att gråta över. Pesto blev mitt val av sås, en sås som absolut var ett gott komplement till laxen, smakerna gifte sig väl.

Baguette med havsröra

Baguetten med ljust bröd fylld med någon havsröra var helt okej, lagom stor och smakade som förväntat. Baguette av liknande kvalitet går dock att hitta rätt mycket billigare på andra ställen utanför Allum.
Att man dessutom fick betala 5 kr extra för vanligt kranvatten kändes onödigt.

Helhetsintryck

Maten var vad man kan förvänta sig på en salladsbar som ligger i ett köpcentrum, det var trevlig bakgrundsmusik som tog oss tillbaka till Cantina scenen i Starwars episode IV.
När det kommer till hygien så verkar de hantera maten bra men sittplatserna är nästan under all kritik, de få tillfällen vi besökt Paprika har det alltid varit skitigt runt borden och sittplatserna vilket är ett klart minus. Det kändes även rätt dragigt och kallt där vi satt trots att det var sommarväder ute. De kanske behöver bättra på sin isolering?

0 comments