Pizzeria Roma

Tisdag lunch spenderades på den välrenommerade pizzerian Roma som plockat hem flera priser för sina välsmakande pizzor. Underbart väder och goda pizzor kännetecknade besöket medan intrycket drogs ned av avsaknaden av en välkomnande väggtext eller två.

Tisdag är pizzadag och en decimerad lunchpatrull begav sig ut ännu en, för ovanlighetens skull, strålande dag för att leta efter något lunchställe i stationsområdet i Partille. Stråket kallas informellt för lunchkvarteret då restaurang efter restaurang befolkar vägen ända fram till Partille Station.

Av någon anledning har vi missat Pizzeria Roma som kanske är en bekant spelare för alla Pizzakonnässörer. Bland annat rodde de hem femteplatsen i priset om Sveriges främsta pizzeria och förstaplatsen i tävlingen om Göteborgs bästa pizzeria förra året.

Kanske har vi missat Pizzeria Roma för att de har en ganska blygsam profil utåt. En modest uteservering med lite fastklistrade erbjudanden och banderoller som utsmycknad är lite av ett tveeggat svärd. Å ena sidan lockar det kanske folk som är uppmärksamma, men å andra sidan kan det också vara lite avskräckande. Personligen kan jag bli lite avtänd av sådant.

Det är därför jag kom i tankarna på inredningstips till pizzerian – interiören var relativt orörd med en typisk pizzeriatouch, och jag hade därför gärna velat se lite väggtext här och där i lokalen.

Pizzorna för dagen blev en Mamma Mia (ost/lök/vitlök/oxfilé/tomatsås/nötfärs/piri-piri) och en Kebabbåt (champinjoner/ost/kebabkött/fetaost/rödlök/tomatsås/peperoni) för 69 kr, dricka inkluderat. Riktigt vrakpris.

Visst gör sig Roma dessutom sig förtjänta av sina pris – pizzan var riktigt saftig och hjälpte matlusten på traven med gott kebabkött, fräscha champinjoner med fetaost som smälte i munnen. Degkanterna var ovanligt knapriga och tjockleken precis rätt storlek. Mamma Mia fick tummen upp på grund av den lagom kryddade och uppstickande kompotten av olika exotiska smaker.

Pizzeria Roma seglar upp som en definitiv utmanare till de andra lunchrestaurangerna och kan absolut erbjuda ett fullgott alternativ till lunchbesökare i Partille. Enda nackdelen skulle vara att pizza kanske inte är det självklaraste valet på lunchtid, men i övriga fall är Roma absolut något att rekommendera.

8/10 Mycket Bra

0 comments