Oink Food Truck

Oink Food Truck

Lunchpatrullen på Divah.se inviger Food Truck-invasionen i Partille med en ”grisigt” god lunch hos Oink Food Truck.

Torget i Partille Centrum har länge varit en plats av outnyttjad potential. En hyfsat stor yta med gott om utvecklingspotential för blivande eller rutinerade entreprenörer har mer eller mindre lämnats till sitt öde under kommunens inledande satsningar på Allum och närliggande områden.

För närvarande befolkas torget av lite, i brist på andra passande benämningar, skulpturer och en och annan sittplats i sten eller trä.

Trist är bara förnamnet.

Därför är det ett välkommet initiativ att så kallade food trucks börjat befolka torget, och först att etablera sig är Oink Food Truck – ett nystartat företag som erbjuder lunchmåltider gjort enbart på griskött och –rester.

Menyn var minimalistisk för dagen, med endast två rätter på menyn – ”pulled dog”, en mustig 140 gram thüringerkorv med bråkad gris med bbq-sås och coleslaw, samt ”chili dog”, ett hetare alternativ – en 140 grams thüringer med griskindschili, silverlök, koriander och lime-crème-fraiche som en extra touch lyder innehållsförteckningen.

Menyn är direkt överkomlig med en helt okej summa på 75 kr per rätt, med 15 kr för en valfri dricka på 33 cl.

Pulled Dog - Oink Food Truck

Grundarna bakom Oink Food Truck, Jonas Bertwig och Andreas Westerlund, släppte sina jobb som IT-konsulter och påbörjade sin matresa utan någon tidigare erfarenhet inom varken restaurang- eller matbranschen, men det märks inte då ”pulled dog”, som var favoriten för dagen, smakade utmärkt – en perfekt matbit som varken kändes för liten eller för mäktig.

Korven var fyllig och lagom kryddad med bbq-såsen som en fin topping. Coleslawen samt den bråkade grisen gjorde sitt som komplement till den utmärkta huvudrätten.

Lokalen som vi brukar gå igenom var i detta fallet torget, som bekant är ganska tråkigt som landskap, fast det härliga sommarvädret hjälpte definitivt till för att hålla lunchstämningen på topp. Oinks truck är i sig iögonfallande och det är svårt att missa den tyska före detta postbilen.

Bertwig och Westerlunds food truck är som nämnt den första i raden i ett initiativ för att få in lite fler smaker och kulturer i ett annars oanvänt affärsrum. Förhoppningsvis håller efterföljande truckar samma professionella och välsmakande nivå som Oink.

9/10 – Fantastisk

0 comments