Maxad upplevelse på Max Allum

Lunchpatrullen tar sig an en välkänd aktör i snabbmatsbranschen, Max, och tar reda på om restaurangkedjan har något att komma med i kampen mot McDonalds och Burger King.

Så var det dags att ta en sväng till Max, hamburgerrestaurangen i hjärtat av Allum som lirat sitt eget spel i skuggan av de självklara giganterna, McDonalds och Burger King, som av någon anledning inte har nästlat sig in i Partilles största köpcentrum.
Suget blev alltför stort på Divah.ses kontor efter en redig, saftig hamburgare modell större och därför föll valet på närmaste snabbmatshak med klass, nämligen Max.

Den för dagen utsända duon skymtade i all hast att Briggen fått kasta in handduken och numer gett plats för I love Pizza-koncernen – kanske blir det en framtida recension på deras sortiment av pizzakäk.
I vilket fall som helst så gled vi lätt in i kön som inte hunnit formas än eftersom det var tidigt in på lunchtimmen. Lunchrecensent #1 nöjde sig med en Chili Cheese med tillhörande Green Garlic-dipp medan undertecknad riktade in sig på en Bacon & Cheese-burgare.

Under tiden som den tillmötesgående kassörskan tog vår beställning så funderade vi på hur många kassaregister Göteborg har att erbjuda. Joboffice var det enda vi egentligen hade någon form av pejl på.

Hamburgermenyerna var riktigt smakliga med Max’ speciella Crispy Fries som lysande sidomål. Havssaltade med importerat salt från Portugal, lagom friterade med skalet fortfarande intakt. Frågan är om inte Max har de absolut fräschaste pommes i branschen just nu, mycket tack vare ett genidrag från chefskocken, Jonas Mårtensson.

Chili Cheese-burgaren var en saftig upplevelse med ett nötkött som gifte sig perfekt med den smälta cheddarosten, jalapeños, creoledressing och krispig, färsk rödlök och isbergssallad. Ett tag försvann #1 i ett deliriskt skimmer av den orgasmiska smakupplevelsen.

Personligen flöt #2 nästan in i ett liknande stadie efter att ha huggit in på en Cheese’n’Bacon-burgare som med sitt sesambröd, möra nötkött och rökta, lagom sega bacon förhöjde smakupplevelsen och fick Big Mac att kännas torr och torftig i jämförelse.

Priset för två menyer landade på en nätt summa av 180 kr och brann alltså inte hål i plånboken, men gav en desto större gastronomisk upplevelse för dagens lunchpatrull som säkerligen överväger ett ytterligare besök till Max längre fram.

9/10 – Fantastiskt

0 comments