Marcos

Divah.se besökte idag den välkända lunchrestaurangen Marcos, som har ett gott rykte i Partilletrakterna för dess stora utbud, rymliga inredning och så klart god mat. Vi testade om ryktet stämmer överens med verkligheten.

Gårdagens vindiga men soliga aprilmorgon stod för en fin inramning när lunchpatrullen friskt traskade över längs industriområdet för att finna Marcos, precis beläget vid Divahbekantingen Al Wadi. Vi på Divah har haft ögonen på Marcos ett tag, men har prioriterat mindre uppmärksammade lunchrestauranger och eventuella säsongsbaserade utstickare fram tills dess. Marcos i jämförelse är en redan etablerad lokalrestaurang som de flesta i Partille vet om, och därmed också har åsikter om.

I vilket fall, dagens besök föranleddes av att redaktionens blick fångades av Marcos torsdagserbjudande – viltfärslimpa med potatisgratäng serverat med kantarellsås. Som brukligt serverades också pannkakor, en klassisk torsdagsrätt.

Förväntningarna var därmed höga när lunchpatrullen stegade in i Marcos lokaler. Något som omedelbart gav ett positivt intryck var den imponerande golvläggningen – lokalen skyddades av halksäkra golv, vilket kändes aktuellt i och med de många besökarna och bufféupplägget under lunchserveringen.

Trots att vi fick uppfattningen om att det skulle serveras på traditionellt vis så visade det sig att lunchen bestod av en buffé, och att dagens lunch kunde tas på den vägen. Några ur lunchpatrullen uttryckte sin förvåning och besvikelse över formatet eftersom det innebar att maten inte nödvändigtvis skulle vara rykande färsk, ett relativt baskrav för de restauranger vi besökt än så länge.

20160421_121222

Huvudrätten kompletterades av en pizzaskiva, men det hjälpte föga i slutändan. Dagens rätt var nämligen inte särskilt tilltalande. Limpan var oinspirerad och smakade väldigt torrt, och gratängen var kornig och utan den där krämiga, smältande känslan som en riktigt god potatisgratäng har. Pizzan var helt OK, men saknade personlighet och explosivitet i smaken. Utbudet i själva buffén var dock stor och bjöd på det mesta, men det räddar inte betyget särskilt mycket, eftersom kvalitén på det tillagade är vad som spelar roll.

Hela kalaset gick på 85 kronor vilket vi på Divah skulle bedöma som ett bra pris för en stor buffé/huvudrätt med dricka.

5/10 – Mediokert

0 comments