Mantra Take Away

Med solen i ryggen som gassade på ganska ordentligt begav sig lunchpatrullen för att åtnjuta en indisk lunch på det lilla restaurangköket Mantra, som ligger inklämt vid promenadstråket i Partille, endast ett stenkast från Partille Station.

När vi spatserade ner till den lilla lokalen som närmast skulle kunna beskrivas som en liten bod eller ett gatukök så märkte vi hur exteriören såg väldigt risig ut i det glänsande solskenet. Fasaden reflekterade inte alls väl och färgen såg relativt gammal och sliten ut. Kanske läge att måla det yttre inom den närmaste framtiden?

På Mantra Take Away är det luncherbjudande från 11-15 och priset ligger på 65 kr, ett helt överkomligt pris. Har man ont i plånboken och behöver ett billigt alternativ så vet man i alla fall vart man ska vända sig.

Lunchpatrullen bestämde sig för att dela upp sällskapet i två ”lag” då lunchmenyn bestod av antingen en kyckling- eller fiskgryta. Tillvalen var lite väl snåla, men med tanke på indiska restaurangers generellt höga nivå på sina grytor så var det inte så farligt med en meny med två rätter för 65 kr. Kylen var sönder, så då föll dryck bort från ekvationen. Naanbröd ingick, även om man fick köpa till vitlök om man var sugen på det.

Dessvärre blev det snurrigt då mannen bakom kassan, tillika kocken för dagen, var lagom förvirrad och/eller stressad och hade svårt att ta beställningar och verkade ha svårt för att få fram ungefärlig tid för servering. Folk fick fel naanbröd, mat kom aldrig fram och några utvalda ”budbärare” från gruppen behövde påminna kocken om att de inte fått ris som ingick i lunchen. Väntetiden var också groteskt lång för ett lunchkök som satsar på take away-tjänster.

Kanske berodde förvirringen på ett ganska stadigt flöde med kunder som ändå flockade kring Mantra denna lunchen? Det var trots allt ett fantastiskt väder som säkert gjorde folk sugna på att äta en god lunch i solskenet.

Uteserveringen var blygsam modell större då det i princip var fem plaststolar och tre runda bord på en parkeringsplats. Knappast inspirerande eller en doft av Indien.

Kycklingen, riset samt naanbrödet var dock välgjort, även om undertecknad kan tycka att kycklingbitarna var för få och såsen lite i överflöd, men som indisk rätt fungerade det ändå bra. Fisklunchen liknande snarare lax än något annat från det man kan förvänta sig av det indiska köket.

Om man ska sammanfatta besöket så kan det beskrivas som en ganska stor besvikelse. Trista lokaler och uteservering, förvirrad, långdragen och tveksam servering samt kommunikation och medföljande köpupplevelse. God men lite odramatisk lunch och drycker som var varma tack vare en söndrig kyl. Det enda verkligt bra som jag inte kan kritisera är priset.

5/10 Mediokert

0 comments