Lunch på Stationen

Idag blev det en promenad till restaurang Stationen som öppnades för inte så länge sedan med nya ägare och det nya namnet ”USA Today”.
Själva Stationshuset är en helt underbart vacker gammal lokal med hög mysfaktor och gott om plats samt trevlig personal. Under den korta promenaden från kontoret till restaurangen såg vi inte mindre än tre olika bilar med ungdomar som var ute och övningskörde med sin körskola. Verkar vara högsäsong för trafikskolor i Göteborg nu när gymnasieungdomarna har sommarlov.

Något som är en bidragande faktor till att man väljer att dra hit och äta är deras utmärkta salladsbuffé som ingår i Lunchen, det finns så mycket olika grejer att välja att man säkerligen lätt hade kunnat äta sig mätt på salladen.
När vi plockat på oss sallad och valt ett bord på deras uteservering så kommer snabbt en servitris och tar vår beställning som blev ett grillspett av marinerad fläskfilé med klyftpotatis samt en kycklingpasta med bacon och svamp.

Pasta

Kycklingpasta med svamp och bacon
Upplägget för denna rätt var väl sådär, relativt grå och trist. Hade kunnat bli mycket trevligare genom att bara dekorera med färsk basilika eller liknande.
Pastarätten i sig var inte heller något revolutionerande för smaklökarna direkt, det var precis vad man kan vänta sig om man åker till en helt okej restaurang som erbjuder lunchservering med vettigt pris.
Det har inte lagts ner själ och kärlek på rätten som det kanske hade gjorts på kvällsserveringen då priserna även ser helt annorlunda ut.
Det är väldigt vanligt att pastan överlagas vid rätter som denna men tycker att de lyckades riktigt bra med konsistensen.
Baconen var också bra, inte för hårda och absolut inte sladdriga så där också god konsistens.
I övrigt var som sagt smakerna inte något utöver det vanliga och det behövdes saltas en hel del.

Betyg 6 av 10

Grillspett

Fläskfiléspett med klyftpotatis och bearnaisesås
Som synes på bilden så fick jag in ett spett med marinerad fläskfilé och ett spett med grönsaker vilket var en fin överraskning.
Fläskfilén var perfekt tillagat och mör, inte alls torr som den brukar kunna bli många gånger. Klyftpotatisen höll även den bra kvalité. Bearnaisesåsen var dock av den färdiga varianten från flaska. Hade man lagt lite mer kärlek här och gjort en egen hade det nog kunnat höja betyget ett snäpp. Kvalitén på köttet gör det dock till en bra rätt helt enkelt som jag gärna beställer in igen. Jag sätter dock ett minus för själva tallriken som var sprucken. Tycker inte man bör servera i en tallrik med en stor spricka i.

Betyg 8 av 10

0 comments