Han’s Japanska Kök

Det finns en liten Japansk restaurang i Partille som jag alltid kör förbi på vägen till jobbet, har länge dragit mig för att gå dit och prova vad de har att erbjuda på grund av att jag har varit väldigt nöjd med Partille Sushi som ligger på kyrkotorget.

Men till dagen i ära samlade jag allt mod och traskade bort till Han’s Japanska kök och beställde 8 bitar som jag tyckte såg fräscha ut: Två Californiarullar, två Avokado samt fyra av sorten grillad lax.

Sushi Partille

Lokalen

Innan jag går in på hur maten smakade så tycker jag att vi snabbt går igenom känslan som man får när man går in i restaurangen. Restaurangen är väldigt liten vilket bidrar till en automatisk mysfaktor, det brukar inte vara jättemycket folk där så man kan alltid få en sittplats. Det är fräscht och det känns lite som att man sitter i deras lägenhet med kokvrå och väntar på maten (på ett positivt sätt), det hela känns väldigt annorlunda. Dock hade jag beställt takeaway denna gången så jag åt inte på plats.

Personalen

Han och Sonja som jobbar där är väldigt trevliga, man känner sig direkt hemma efter deras entusiastiska och varma välkomnande. Finns inte så mycket mer att säga om det.

Maten

De lagar måltiden efter du beställt den, alltså inget ligger färdiglagat eller liknande, detta känns väldigt fräscht. Det leder i sin tur att man får vänta lite längre på maten än vad man kanske är bekväm med men lösningen är att ringa innan och beställa.

Sushin är av högsta kvalité, för mig så slår den nästan all sushi jag har ätit innan. Allt känns väldigt Japanskt och icke försvenskat som det kan vara på andra Sushirestauranger.

Californiarullarna är inte så gräddiga som de brukar vara på andra ställen man varit på, men detta ser jag bara som något positivt. Det hela med att ”insideouten” skall vara en boll av räkröra är en direkt effekt av försvenskad mat så jag föredrar deras avskalade version mycket mer. Man kan också äta fler än tre utan att må illa vilket kan vara svårt med gräddklumparna som man får på andra ställen.

Avokadon är vad man kan förvänta sig, perfekt mognad på frukten och små snittar i kanten som gör presentationen mycket trevligare.

Grillad lax är något som jag aldrig stött på förut, men det är något som jag tycker borde finnas på alla sushi-restauranger. Den grillade laxen är precis som den stereotypiska laxen som man får överallt fast med en liten stekyta på ovansidan och en sås över laxbiten. Det är utan tvekan den godaste biten på menyn och jag rekommenderar alla att pröva den.

Om jag skall komma på något negativt med maten så skulle det kunna vara att själva riset kändes lite löst, det ramlade liksom ihop lite men det stör mig inte så mycket.

Betyg

Fräsch och mysig lokal, väldigt varm och trevlig personal och jättegod mat med ett enda minus i att riset var lite löst gör att jag get 9 av 10 till Han’s japanska kök i Partille.

Hitta till Han’s Japanska kök

One comment

 1. Alex · september 18, 2014

  Grillad lax-nigiri som serveras här är den godaste sushin jag ätit.
  Även den vanliga lax-biten är väldigt god och känns väldigt fräsch.
  Riset är väldigt gott men aningen löst.
  Maträtterna har en uppfriskande knorr i jämförelse med de flesta sushi-hak i Sverige. Man kan bl. a. få maki-rullar med räkröra.
  Jag har inte testat deras varma mat men jag tvekar inte på att den också är jättegod.

  Betyg: 9/10