Food Truck Camaleon

Lunchpatrullen återupplever gamla minnen från studentresor när nästa foodtruck, Food Truck Camaleon, står för dagens lunch under en trött tisdag i juli.

Aktiviteten i Partille har mojnat en del sen semestersäsongen började och trots att Partille torg befolkades av en mindre marknad så kändes intresset ganska lojt och mättat. Inte ens lokalhjältarna med öl i högsta hugg stod för någon underhållning, och det var med detta sceneri som bakgrund som lunchpatrullen rullade ut för att hitta den mytomspunna food trucken på torget. Rapporterna som sade sig ha sett en blå, färgglad truck servera latinamerikanska rätter visade sig vara sanna.

Food Truck Camaleon

Maten är som sagt inspirerad av Sydamerika, och på menyn för idag stod tre rätter – Mechada, Pollo och Pasta Vegetale. Mechada är högrev, Pollo är spanska för kyckling och Pasta Vegetale säger väl sig självt.

Vi tog varsin Mechada på grund av minnen från gamla studentresor som gjorts av åtminstone en av lunchpatrullens utsända – då stod bland annat lokalrätter som Mechada Venezolana för majoriteten av luncherna, så det var en vacker återblick till svunna tider för gruppen i sig. Vi skippade dryck till då det kom till ett ganska häftigt pris, 75 kr för själva maten och sen 20 spänn extra var lite i överkant.

Lunch - Mechada

Mechadan var riktigt god med ett fylligt och luftigt vitt bröd, med diverse grönt och frukt till. Pommesen (?) var av varierad kvalité, men fungerade absolut som ett komplement. Själva högreven smakade saftigt och lagom stekt med vissa underliga undertoner. Sett till helheten var det en god mix som saknade lite ”oomph”, lite slagkraftighet i sin smak och utformning. Råvarorna inblandade kändes dock ganska fräscha.

Leveransen var kvick och killarna bakom ”disken” i FT Camaleon var ett hyggligt par som verkar veta vad de sysslar med. De får även en särskild bonus för det skojfriska deltagandet i bilden som är inkluderat i recensionen.

Medan Oinks korvar satsade på kvalité och en ypperlig smak, med en stark känsla av att allt var fräscht och noga genomarbetat så vinner Camaleon på den distinkta och unika utformningen i deras latinamerikanska maträtter. Dessvärre valde ingen Pollo eller Pasta Vegetale, men med tanke på att gänget bakom Camaleon kommer befinna sig på Partille Torg mellan tisdag-fredag några veckor framöver så finns det ändå rum för att undersöka ytterligare, om deras övriga rätter på menyn håller måttet.

8 – Mycket Bra

0 comments