Dara Thai Mat

Divahs lunchpatrull traskade ned till förbisedda Dara Thai Mat vid stationen för att formellt testa det lilla thaihakets kulinariska kunskaper. En god lunch naggades i kanten av en väldigt försenad leverans.

Som ingressen nämner så har Dara Thai Mat undsluppit oss på Divah under en lång tid, just för att vi har varit där så ofta och alltid förmodat att det är ett ställe vi redan recenserat. Maten är god, läget är bra, priserna helt OK. I dagarna kände vi dock att det var dags att sätta den lilla pittoreska ”takeoutrestaurangen” under luppen och kritiskt granska vad det är vi stoppar i oss för jämnan. Håller thaimaten måttet?

Det var en extremt solig och kvalmig måndag förmiddag som stod som bakgrund när vi traskade ner till Dara Thai för att ta del av deras lunchmenyer. Perfekt väder att sitta ute i och slippa ta det sedvanliga alternativet, dvs takeout.

Dara Thai har en extensiv lunchmeny och faller i princip alla i smaken, då det finns heta såväl som ”mjuka” alternativ, wokat, stekt, grytor och mycket mer. Det är absolut en styrka i deras verksamhet. Av det vi såg så kan det vara deras köksutrustning som hjälper till med kvalitén på maten – en riktigt god och väl tillagad pad thai gör sig perfekt på en av de gjutjärnspannor som de har liggandes i lokalen.

IMG_0008

Vi valde nr 7 och 9 (Pad Thai, Pad Kimao) till lunchen för 80-90 kr var, dricka ingick. Vi möttes av en något förvirrad personal eftersom det var ett visst tryck i kassan, då vädret och lunchperioden förmodligen lockar en hel del folk – Dara Thai är till synes en av topp 10 lunchrestauranger i Partille, och det är förståeligt.

Det stora minustecknet i vår recension måste vara tiden det tog innan vi fick vår mat. Uppemot 30-40 minuters väntetid för tre rätter på ett take away-ställe är ganska undermåligt och drar ned betyget.

IMG_0009

Själva maten var välsmakande och mycket smakrik, med färska råvaror i en grym komposition. Lagom tuggmotstånd i biffen och krispig wok, tillsammans med utsökt tillagade nudlar och grönsaker. Helt enkelt ett mycket väl godkänt mål mat.

Sammantaget har Dara Thai en bred och anpassad meny, schysst pris under lunchtid, grym mat och ett fint läge, men en något disträ personal och alldeles för lång tid mellan beställning och framdukning. Därför dras betyget ned något, då det inte passar med 30-40 minuters väntetid under lunchen.

7/10 – Bra

0 comments