Briggen Café och Restaurang

För att inviga torsdag eftermiddag begav vi oss för att luncha på Briggen Café och Restaurang, en välkänd bistro belägen mitt i Allum köpcentrum här i Partille, precis bredvid ICA Maxi. För dagen serverades det två typer av luncher: ört- och vitlöksmarinerad laxfilé med potatiskaka samt kycklingschnitzel med stekt potatis och charonsås. Vårt sällskap på fyra tog två av varje för att vara på den säkra sidan.

Café/Restaurang Briggen är en del av Briggen Saluhall och är en två våningar hög typ av bistro som serverar lite av varje – från burgare och fika till lite ambitiösare rätter, så det mesta ryms om man är sugen på antingen fika eller ”riktig” mat. Lokalen är relativt mysig med ett luftigt intryck samtidigt som man får en känsla av att man är på en riktig restaurang.

Till lunchen serveras också en sorts salladsbuffé och vitt bröd som är fritt att ta. Likaså ingår dricka och det är standard som erbjuds: läsk, vatten eller saft.

Hur smakade då maten i fråga?

Laxfilé
Den ört- och vitlöksmarinerade laxfilén smakade riktigt bra och var perfekt stekt. Till laxen serverades en vitt vin- och spenatsås som var helt OK. Tillbehören till fisken var dock en besvikelse – vitlöksrostade haricots verts där man inte kände av någon vitlök och en potatiskaka som egentligen var hårt packat potatismos format till en kvadrat.

Kycklingschnitzel

Kycklingschnitzeln var god och välsmakande med en rik smak, men gav av en känsla av att vara panerad – lite som om den var stekt i en traktörpanna. Charonsåsen som ingick passade tyvärr inte riktigt ihop men den gjorde sitt jobb på sitt sätt. Potatisen och den stekta moroten smakade ljuvligt men vår ”testpanel” efterlyste lite fler grönsaker inkluderade i rätten.

Allt som allt var det goda huvudrätter (kycklingen och laxfilén var superb) men sidorätterna kunde ha varit mer framträdande.

6/10 Fullt Godkänt

0 comments