Al Wadi

Lunchpatrullen traskade ned till industriområdet för att få i sig ett mål turkisk mat, på en annars dyster tisdagslunch, på nya Al Wadi som för övrigt skulle behöva hjälp av en mediebyrå i Göteborg.

Al Wadi Restaurang lunch

Denna gången var det dags för en liten promenix för lunchpatrullen som för övrigt varit ganska inaktiv de senaste veckorna. Industriområdet ligger bara ett stenkast ifrån kontoret och läget till trots så är området ändå ett populärt utrymme för hungriga lunchgäster.

Al Wadi ligger på Järnringen 20, precis mittemot Marcos, som för övrigt hade sin grillsatsning Marcos Grill där Al Wadi nu är situerad. Lokalen är imponerande med en trevlig uteplats och ett rymligt inre – förmodligen en riktig hit på sommaren/våren när solen kryper fram med värmen. Kommer nog bli svårt oavsett att konkurrera på allvar, dock, såvida inget spektakulärt sker.

Al Wadi interiör

Som nämnt är restaurangen en turkisk restaurang och verkar specialisera sig på diverse olika spetträtter som lamm och kyckling, samt döner kebab, kolgrillrätter, piroger och meze. En inte helt obetydlig menyuppsättning som genast satte igång fantasin på oss två utsända från lunchpatrullen.

För stunden serverades lunchrätter för ett reducerat pris, drygt 89 kronor (helt OK pris) inkluderat dricka, och vi satsade på en typisk kolgrillad rätt, nötfärs/lammspett. Adana (stark) och Urfa, som de kallades, serverades med tillhörande rödlök och tzatziki, vitt turkiskt bröd samt pommes. Rätterna var mycket goda och hade mycket textur i sig, vilket gjorde tanken på att få se en helt tom restaurang en aningen sorglig – fler borde väl ändå gilla turkiskt i Partille?

Al Wadi lamm- och kycklingspett

Problemet kan som sagt ligga i att Al Wadi inte har marknadsfört sig särskilt väl, och det ger inget vidare bra intryck på folk som besöker etablissemanget i fråga, att lokalen gapar tomt under rusningstid. Visserligen mysigt för oss som väl lunchade, men kanske lite öde…

Jag skulle dock vilja slå ett slag för den gastronomiska mångfalden – ni som är sugna på lite turkiskt, ta en stund och fråga er själva om ni inte skulle tänka er att kila ned till industriområdet och prova på lite genuin, turkiskt inramad lunch!

7/10 – Bra

0 comments